Cum să ai grijă de inima ta 2023-04-10T08:35:59+02:00

Cum să ai grijă de inima ta

Autor: Herbalife Nutrition

Legatura dintre nutritie si o inima sanatoasa

Discuția despre legătura dintre nutriție și o inimă sănătoasă este de când lumea, așa că știm ce ar trebui să facem. Să avem grijă de greutate. Să fim atenți la aportul total de grăsimi și să consumăm o cantitate mică de grăsimi saturate. Să monitorizăm cantitatea de sare consumată. Să consumăm mai multe alimente bogate în fibre – ca leguminoasele și ovăzul.

Pe lângă sfatul bun de mai sus, trebuie să avem în vedere și echilibru acizilor grași.

Un exercițiu de echilibrare

Pe vremuri, sfaturile medicale privind grăsimile alimentare erau unele elementare: grăsimile saturate sunt rele și grăsimile polinesaturate sunt bune. 

Însă acum lucrurile sunt mai complexe. Și asta, din cauza preocupărilor din ce în ce mai mari că nu avem grijă să consumăm în mod echilibrat  grăsimile Omega-3 și Omega-6: iar acest lucru ne poate afecta sănătatea. [1]

Ar fi prea simplist să spunem că Omega 3-urile sunt bune și Omega 6-urile sunt rele, pentru că niciuna din ele nu sunt „rele” neapărat.

Se numesc acizi grași „esențiali” pentru că organismul nu îi poate sintetiza, așa că îi obținem din alimentele consumate. În cantități mici, acizii grași esențiali sprijină îndeplinirea unor funcții importante ale organismului, precum circulația sangvină, vederea și funcționarea creierului[2].

Problema este că în general mâncăm prea mult Omega 6 iar Omega 3 insuficient.

Alimentația din ziua de azi este plină de Omega 6. În același timp, nu prea mâncăm suficiente alimente bogate în Omega 3: pește, legume, nuci și semințe de in.

Unul din cele mai bune moduri prin care poți crește aportul de Omega 3 este să consumi mai mult pește în timpul săptămânii, pentru a crește nivelurile de EPA și DHA sănătoase. Acești acizi grași se găsesc în pește și ajută la asigurarea funcționării normale a sistemului cardiovascular.[3]

Însă sunt multe persoane care nu consumă suficient pește în timpul săptămânii. Peștele proaspăt este foarte bun, însă cel care se găsește la  conservă, este mai la îndemână. Dacă nu îți place peștele, poți consuma suplimente de ulei de pește (însă nu uita: suplimentele alimentare nu trebuie folosite ca înlocuitor pentru o alimentație variată).

Cum să mănânci pentru a avea o inimă mai sănătoasă

  • Consumă mai multe fructe, legume, cereale integrale și leguminoase, deoarece acestea îți oferă vitamine, minerale, fibre și antioxidanți
  • Ține sub control aportul total de grăsimi saturate și grăsimi totale, consumând proteine sănătoase, cu puține grăsimi.
  • Consumă acizi grași nesaturați din alimente precum peștele, nucile, avocado sau uleiul de măsline
  • Alege lactate fără grăsime sau cu un conținut redus de grăsime, piept de pui, carne roșie slabă și surse vegetale de proteine, precum fasole, linte și tofu
  • Limitează grăsimile adăugate, de exemplu reducând sosurile, produsele tartinabile și prăjelile
  • Evită mâncărurile foarte procesate
  • Consumă mai multe alimente bogate în fibre (cartofi dulci, fructe de pădure, prune, broccoli și morcovi)[4]

Când vine vorba de inimă, lucrurile sunt mult mai complexe decât referirea la oamenii pe care îi iubim.

Nu uita să ai o grijă mai mare de inima care contează cel mai mult: a ta!

[1] EFSA, EFSA Journal 2011;9(4):2078 

[2] EFSA, EFSA Journal 2010;8(10):1796 and EFSA, EFSA Journal 2011;9(4):20783 EFSA, EFSA Journal 2011;9(4):2078, EFSA, EFSA Journal 2010;8(10):1796, EFSA, EFSA Journal 2011;9(4):2078 

[3] EFSA, EFSA Journal 2010;8(10):1796 and EFSA, EFSA Journal 2011;9(4):20783 EFSA, EFSA Journal 2011;9(4):2078, EFSA, EFSA Journal 2010;8(10):1796, EFSA, EFSA Journal 2011;9(4):2078 

 [4] EFSA, EFSA Journal 2009;7(9):1254, EFSA, EFSA Journal 2011;9(6):2207 

Solutia HerbalifeHERBALIFELINE® MAX

Solutia Herbalife pentru o inima sanatoasa

Este un supliment alimentar cu amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile. Conține un nivel ridicat de acizi grași esențiali EPA și DHA care furnizează beneficii pentru inimă, vedere* și creier . EPA și DHA contribuie la funcția normală a inimii* (1 capsulă) DHA contribuie la menținerea vederii normale (1 capsulă)
DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului** (1 capsulă)
DHA și EPA contribuie la menținerea concentrațiilor normale de trigliceride din sânge* (4 capsule) DHA și EPA contribuie la menținerea tensiunii arteriale normale** ( 5 capsule)

Comanda AICI

Magazin Distribuitor Independent Herbalife Nutrition / www.slabeste-acum.ro